Το να γράψει κάποιος σήμερα ένα κείμενο για μία εκθεσιακή κατασκευή, ένα κατά κόσμων εκθεσιακό περίπτερο, μπορεί να φαντάζει σαν το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Όμως δεν είναι. Τι σημαίνει εκθεσιακό περίπτερο; Πως θα μπορούσε ένας εμπορικός χώρος συναλλαγής να δέσει με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που κρύβει μέσα του την αρμονία, την αισθητική και την ισορροπία;
Η ανάπτυξη μιας ιδέας που μετατρέπεται σε εκθεσιακό περίπτερο είναι κάτι το πολυδιάστατο. Μέσα σε έναν σχετικά πάντα περιορισμένο χώρο καλείσαι να παντρέψεις την μοναδικότητα μιας αρχιτεκτονικής κατασκευής, με την εταιρική ή προϊοντική ταυτότητα διαμορφώνοντας νοητούς διαδρόμους κίνησης για τους «καλεσμένους» σου – επισκέπτες οδηγώντας τους εκεί που επιθυμείς προκειμένου να «πουλήσεις». Όλα αυτά με αρμονία και ισορροπία.
Για το λόγο αυτό καλείσαι να συνθέσεις ακολουθώντας κάποιους άξονες που συνδέονται: α) με την πρωτοτυπία του σχεδίου σου, β) με την επιλογή των υλικών σου, γ) με την μοναδικότητα των υλικών σου, δ) με την ιδιαιτερότητα του προϊόντος που πρέπει να προβάλεις, ε) με ένα καλό brief, στ) με την αρτιότητα στην κατασκευή σου, ζ) με την έμφαση στη λεπτομέρεια.
Η ουσία στο σχεδιασμό ενός εκθεσιακού περιπτέρου βρίσκεται στη διαβάθμιση, δηλαδή, στο προοδευτικό πέρασμα από τον κενό χώρο, στο σημείο αναφοράς που ελκύει το μάτι και εν συνεχεία στον κεντρικό χώρο που αναδεικνύει το σήμα, το προϊόν ή τη μάρκα που πρέπει να προβληθεί. Η μετάβαση αυτή συνιστά την κορύφωση της δημιουργικής ιδέας η οποία συνδέεται αναπόφευκτα με τον ίδιο τον άνθρωπο.
Από την ιστοσελίδα του Στράτου Σκορδή: http://bit.ly/2ztl9Mu
#StratosSkordis #3dlight.gr